Om portalen     Nyheder     Fakta bag spillene     Skole/vejledning     Hjælp     
Nyheder > Tidligere nyheder > 2013 > December

Opgaver og billeder fra finalen

Til brug i undervisningen i samfundsfag lægger vi materialet fra finalen i Årets Vismandstalent frit tilgængeligt for alle brugere af Vismandsspillet.  Materiale/billeder fra finalen:

  1. Link til 20 spørgsmål om makroøkonomi (afventer)
     
  2. Gruppeopgave: Hjælp regeringen med at forbedre konkurrenceevnen og fastholde/forbedre velfærden. (afventer)
     
  3. Billeder fra finalen

Elever fra Nørre Gymnasium vandt

Elever fra Nørre Gymnasium blev ”Årets Vismandstalenter”
 
Finanssektorens Hus dannede tirsdag ramme om en ny konkurrence i nationaløkonomi for danske gymnasieelever.
 
I 20 år har Vismandsspillet givet danske gymnasieelever en viden om- og en forståelse for sammenhængene mellem økonomisk politik og økonomiske mål, der får forretningen Danmark til at køre rundt. I anledningen af jubilæet har Finansrådet, der står bag Vismandsspillet, udskrevet en elevkonkurrence i nationaløkonomi, ”Årets Vismandstalent”.
 
Elever fra 16 gymnasier over hele landet, deriblandt Silkeborg Gymnasium, Ribe Katedralskole, Nørre Gymnasium og Marselisborg Gymnasium, har siden medio november deltaget i konkurrencen online. Tirsdag den 3. dec. var de ni bedste hold samlet til finaledag i Finanssektorens Hus i København.
 
Historisk har mange lærere integreret Vismandsspillet i deres undervisning, især i samfundsfag, fordi spillet giver eleverne en enkel og direkte adgang til selv at lege med de komplicerede sammenhænge mellem økonomis politik og økonomiske mål, som vi bl.a. kender fra forhandlingerne omkring finansloven. Alene i år har Vismandsspillet således haft ca. 93.000 besøg af mere end 40.000 unikke brugere.
 
I løbet af finalen dystede eleverne i komplicerede nationaløkonomiske spørgsmål på tid og de kom med forslag til, hvordan regeringen, her midt i valgperioden, kan forbedre Danmarks konkurrenceevne og samtidig øge velfærden.
 
Under finalen blev eleverne løbende bedømt på deres faglige forståelse, på løsningsforslagenes relevans, på selvstændighed og præsentationsteknik af en kompetent dommertrio bestående af
  • Overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, Det Økonomiske Råd
  • Professor Per Kongshøj Madsen, Aalborg Universitet,
  • Vicedirektør i Finansrådet Louise Carloline Mogensen.
 
Vinderne blev 3. G’erne Maria Kortenbach og Lasse Hoffmann fra Nørre Gymnasium, som begge har samfundsfag på A-niveau.
 
Den 1. januar 2014 går Finansrådet i gang med at udvikle et nyt privatøkonomisk modul til Vismandsspillet, således at spillet når hele vejen rundt om økonomien. Den nye version af Vismandsspillet incl. det privatøkonomiske modul er klar den 1. okt. 2014.  


Finanssektorens Hus, FinansDanmark, Amaliegade 7, 1256 København K, Tlf. 3370 1000, vismandsspillet@finansraadet.dk